Местни и гости не спят цяло лято, защото други танцуват

 

В Черноморец дискотека се появи в жилищна кооперация. Хората не спят по цели нощи, подават оплаквания, но шумът не спира.

 

Дискотеката започва да работи в началото на летния сезон. Удостоверението, което притежава, е за заведение тип бистро. Тъй като не предлага кулинария, наемателите искат от Община Созопол то да работи като питейно заведение. Позволяват им и удължават работното време до 4.00 часа сутринта.

 

Жалбите обаче започват да валят. Живущите в района се оплакват от силна музика и хулигански прояви под прозорците им. Така на 28 юли общината отменя удълженото работно време и задължава заведението да работи до 23.00 часа. Контролът за спазването на заповедта остава в ръцете на полицията в Созопол.

 

Екип на „Събуди се” реши да провери със скрита камера дали барът наистина е отворен. Оказва се, че да. Потвърждава го и персоналът.

 

Живущите в кооперацията разказаха, че когато правят забележки дори срещат агресия. Полицията пишела актове само на диджеят, а не на фирмата. От РПУ-Созопол казват, че нямат правомощия да затворят заведението.

 

Повече гледайте във видеото.