Драмата се разигра в Италия

Възстановка на екзекуция на бандити се превърна в драма. Облечени в костюми от епохата, участниците се готвеха да разстрелят бандити в Потенца, Южна Италия, но спектакълът се превърна в драма, когато една от старите пушки избухна.


Двама души от „екзекуционния взвод“ загинаха, петима други бяха ранени. Злополучната възстановка е нашироко разказана от днешните италиански медии.

 

Всичко се разиграло по време на квартален празник, на който се играела театрална пиеса пред тълпа родители, дошли с децата си.

 

Шестима фигуранти във военна униформа играели в пиесата „екзекуционния взвод“. Една от пушките гръмнала и убила на място човека, който се прицелвал с нея и ранила другия до него, който починал по-късно в болница. Още пет души, сред които едно дете, са получили наранявания.

 

Бандитизмът е бил явление, засегнало цяла Южна Италия в края на ХVIII век. Обхващало нападения, грабежи изнудване и дори представлявало форма на политически протест срещу потисничеството след нахлуването на войските на Наполеон и на Бурбоните до обединението на Италия, уточнява БГНЕС.