ББЦ ще се бори за 150 000 гласа и поне 20 общински кмета, заяви той

"Мой основен, персонален политически опонент е Бойко Борисов, а на ББЦ – ГЕРБ. Борисов преди година работеше като депутат. В момента аз съм евродепутат, а той министър-председател. Ще видим след една година кой къде ще е”, заяви Николай Бареков минути преди регистрацията в ЦИК.

 

"България без цензура" ще се бори за поне 150 000 гласа, минимум 20 общински кмета и 200 съветници. Тези гласове ще ни позволят на предсрочни парламентарни избори, каквито се очертават, да направим собствена парламентарна група. ББЦ отива за първи път на местни избори и за първи път сама”, каза още Бареков. 

 

Битката е Бареков - Борисов, не я принизявайте с лицето Яне Янев, призова лидерът на "България без цензура“. 

 

"Изявлението на Янев, което направи той онзи ден, е чиста проба заплаха, рекет, шантаж и търговия с влияние. Да излезеш и да обявиш, че прокуратурата има срок едва ли не до края на предизборната кампания да уволни Николай Бареков е нечувана наглост. Нямам илюзии, че Янев проявява самоинициатива, той изпълнява политическа поръчка от Министерски съвет. Този път минаха границите, ще сезирам лично главния прокурор в понеделник срещу Янев, обяви Бареков.

 

Бареков каза още, че основните битки на ББЦ на вота наесен ще са в големите градове – в София вече е издигната кандидатурата на Мария Календерска, във Варна ще се решава до седмица, а след 10 септември ще се обяви и кандидатът за Пловдив. Там, освен Бареков, са номинирани адвокат Дяко Дяков и бившият районен кмет Атанас Панчов.