Премиерът остро осъди трафикантите, обвинени за смъртта на 71 нелегални мигранти

 

Българските спецслужби с помощ за арестите в Унгария. Това обяви премиерът Бойко Борисов. Според него страната ни е застрашена от бежанската криза и не може да се справи сама с миграционния поток.  

 

Премиерът остро осъди трафикантите, обвинени за смъртта на 71 нелегални мигранти. 

 

"Успяха да заловят тези изроди. Извинявам се, че така се изразявам, но да затвориш жени и деца и да ги задушиш в камиона - нямам обяснение как човек може да го сътвори”, коментира Борисов.

 

Министър-председателят предупреди, че бежанската вълна ще навлече още по-сериозни проблеми на България. Той уточни, че сега на ход са световните лидери. 

 

"Най-спешното е да се прекрати източника на бежанската вълна. Това трябва големите началници на света да седнат и да го решат, това не е в нашите възможности. Ние просто само понасяме последствията и те ще бъдат все по-тежки”, на мнение е премиерът.

 

Въпреки това държавата се опитва удържи на натиска. 80 полицаи са командировани на границата и ще помагат на колегите си. Борисов съжали, че държавата е дала милиони за не дотам ефективните ограждения по границата. Пари, които можело да се инвестират в строежа на нови детски градини.