Кметът на града Иван Тотев определи залата като "сбъднатата мечта на пловдивчани"

 

С финала на Международната колоездачна обиколка на България тази вечер в Пловдив официално бе открита спортната зала „Колодрума”. Там могат да се практикуват над 20 вида спорт. 

 

Предвидена като обект още в далечната 1975 година, обявена с първа копка като начало преди 13 години, минала през спиране на строителството преди година, залата най-сетне е готова. Премиерът Бойко Борисов не можа да присъства заради авария на правителствения самолет.

 

Кметът на града Иван Тотев определи залата като "сбъднатата мечта на пловдивчани" и благодари за подкрепата на правителството. Строежът и оборудването на залата струват 60 милиона лв. 

 

Залата има 6000 места и всички те бяха заети днес. При откриването присъства спортният министър Красен Кралев, депутати от ГЕРБ, спортни легенди като Любомир Ганев и Йордан Йовчев. Пред публиката бяха наградени победителите в Световното първенство по таекуондо, което завърши днес. Два пъти в залата прозвуча химнът на Северна Корея. България взе две трети места в шампионата. 

 

Бяха наградени и най-бързите в Международната колоездачна обиколка на България. Колоездачната писта прави залата едно от малкото места в Европа, където може да се провеждат подобни състезания в зала. Демонстрация направиха най-старият член на колоездачния клуб в града, придружен от 6-годишно момче.