Срещата се състоя в централата на СДС

 

Ще се разцепи ли Реформаторският блок в навечерието на изборите или все пак ще се яви на тях обединен? Темата с единството в блока отново е на дневен ред, след като през уикенда партньорите в него си размениха тежки обвинения във взаимно незачитане. Лидерите на блока се събраха в централата на СДС.


Наближат ли избори, Реформаторският блок се разтриса. Парадоксът е в това, че всички се кълнат, че искат единство, а всъщност заради него се карат.


През уикенда лидерът на блока Радан Кънев си стисна публично ръцете с по-малките партии в блока за съвместно явяване на избори. И трите партии заедно горещо приканиха останалите две – на Меглена Кунева „България на гражданите”,  и СДС на Божидар Лукарски, да се присъединят час по-скоро към това съвместно явяване на изборите. Това обаче обиди поканените формации.


„Не е нормално да си говорим през медиите в Реформаторския блок. Моят избор е да се съберем да обсъдим и да говорим за единство в РБ само и еиднствено на пет от партиите. Ние нямаме право да разочароваме нашите местни структури, затова единното явяване на избори и спазването на нашето коалиционно споразумение е толкова важно. Всичко останало е извиване на ръце, чупене на пръсти и други такива думи от арсенала на натиск между партньори, които аз категорично не приемам. Надявам се, че това с ГЕРБ е изпреварваща реакция и не е вярно”, коментира съпредседателят на Реформаторския блок Меглена Кунева.


Срещата вече тече. Интересно е, че Радан Кънев още го няма. Той обаче написа във Facebook страницата си: „Всички приказки около единството е възможно да се използват за партийно интригантстване и партийно окопаване около изборите” и завърши с думите „Хайде, стига вече празни приказки”.


Повече по темата гледайте във видеото.