Той не успя да участвa в председателския съвет на Реформаторския блок

 

Снимка/Видео: БГНЕС

 

"В края на месеца единна партия не може да има, но би било хубаво да направим стъпка", заяви съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев на влизане в централата на СДС. Той обаче пристигна късно и не успя да участва в председателския съвет на блока.

 

Кънев оправда отсъствието си от съвета с това, че имал важна работа и не предполагал, че срещата между петте партии ще приключи по това време.

 

„Както се казва обаче, добрите новини идват бързо и отивам горе да работим по самото споразумение на Реформаторския блок. Бях абсолютно сигурен, че ще стигнем до това решение днес. Понякога е нужно малко”, заяви още Радан Кънев.

 

Меглена Кунева, която излезе първа от председателския съвет, оцени срещата с колегите си като много позитивна и успокои, че всичко е наред. Запитана кога партиите, съставящи блока, ще подпишат споразумението за единна регистрация на местния вот, Кунева отвърна, че това ще се случи до броени часове.

 

„Не е въпрос само в председател, а да има всички органи, както партиите имат. Вървим към един нормален политически, демократичен субект”, каза Кунева. Дали обаче това ще стане до месец, тя не отговори конкретно, а само заяви: „Нека да спрем дотук и ще продължим по-нататък”.