Става въпрос за градоначалника на Монтана

 

„Когато говорим, за политическа коректност, най-малко съпредседателят на Реформаторите Радан Кънев трябва да дава оценки на свой колега от парламента или лидер на партия”. С тези думи Десислава Атанасова - депутат от парламентарната група на ГЕРБ – отвърна в „Здравей, България” на коментарите за това отправял ли е Цветан Цветанов предложения към Реформатори да станат част от ГЕРБ.

 

Още по темата

Атанасова съобщи, че кметът на Монтана, който е от РБ – Злати Живков, тази година пожелал да е обща кандидатура с ГЕРБ и РБ. „Той няма да получи подкрепата от ГЕРБ, но го поиска. Ние имаме наш кандидат. Има хора, които дори да ни ги подаряват Реформаторите, няма да ги вземем. Такъв е например кметът на Хасково. Той продаде културна ценност. Никого не искаме да крадем. Имаме достатъчно на брой хора, които са достойни кандидати, които имат визия за развитие на собствените си градове”, допълни тя.

 

След като я изслуша, Иван Иванов от Реформаторския блок, направи асоциация с песента на Лили Иванова „Панаири”.

 

„Атанасова със своите изказвания сякаш иска да каже какво очакват ГЕРБ да се случва на тези избори. От думите ѝ изглежда все едно цялата местна власт я държи РБ”, каза още той.

 

Иванов заяви, че поне в две от общините във Велико Търново кметове на ГЕРБ са провеждали разговори с Реформаторите.

 

„Каквито и разговори да са водени, не трябва да се оповестяват”, заяви Емил Димитров-Ревизоро - депутат от парламентарната група на Патриотичния фронт.

 

По думите му този път изборите ще са мерене на портфейли. „В момента излиза, че ако дадена политическа сила иска да участва в медии, трябва да отиде да плати на ДПС. Твърди се, че Делян Пеевски вече е голям медиен магнат”, каза Ревизоро.

 

За изборите Димитров добави: „Безплатен обяд няма. Само птичките в гората пеят безплатно, но трябва да си платиш пътя дотам. Кметовете се опитват да се отъркат във властта, за да им е по-лесно след това”.