Сутринта се стигна до сблъсъци между част от имигрантите

 

Криза с имигрантите в Унгария. Хиляди бежанци окупираха централната железопътна гара в Будапеща и протестираха, след като полицията я затвори. Така властите се опитват да предотвратят влизането на имигрантите в ЕС. 

 

Изгонени от гарата, множеството имигранти започна да скандира „Германия!” - държавата, в която смятат да отидат. Много от бежанците размахваха билетите си за влак. 

 

Повече от хиляда са имигрантите, събрали се пред гарата в Будапеща. От високоговорителите беше съобщено, че влакове няма да заминават. Малко по-късно обаче гарата беше отворена за пътници, които не са имигранти, а за да спре бежанците да стигнат пероните, полицията направи кордон. 

 

„Казахме, че тези, които пристигат в Германия най-вероятно ще получат убежище или статут на бежанец от държава, в която се води гражданска война. Това не е изненадващо, като се има предвид ситуацията в Сирия и така трябва да бъде в другите европейски държави”, заяви Ангела Меркел. 

 

От Будапеща, имигрантите отиват в Австрия, а от там - в Германия. Само вчера, властите във Виена съобщиха, че на територията на страната са влезли 3500 души.

 

Видео: RUPTLY