Няма подробности за арестуваните

 

Още двама души – един в България и един в Унгария - са арестувани във връзка с камиона-ковчег, съобщи БТА, позовавайки се на „Франс прес”.

 

Верена Стърнад, говорителката на прокуратурата на Айзенщат, столица на източната провинция Бургенланд, където беше открит камионът със 71 мъртви бежанци, не даде никакви подробности за двамата арестувани.

 

Още по темата

Общо седем души са били задържани до момента в рамките на разследването. Всички, без един, са хванати в Унгария. От петимата, които вече са в ареста, четирима са българи и един афганистанец.

 

Полицията смята, че арестуваните са на ниско ниво в някоя от многобройните организирани групи за трафик на бежанци в Европа.

 

Вече станаха известни имената на четиримата българи, задържани до днес. Германското издание „Шпигел” публикува имената на трима от четиримата български граждани.

 

29-годишният Методи от Лом има богато криминално досие в Германия. Той е бил обявен от германските власти за издирване, включително за нелегален трафик на бежанци.

 

Другите арестувани в Унгария са Цветан на 32 години и Касим на 50 години. Името на четвъртия задържан българин не се съобщава.

 

Майката на 29-годишния Методи от ромския квартал "Хумата" в Лом разказва, че синът ѝ внасял автомобили от различни държави. Последно знаела, че бил в Австрия при нейната сестра.

 

Съпругата на Методи, с която имат две дъщери, се чува с него всеки ден, откакто е задържан. Разказва, че последно мъжът ѝ бил в България през май. Защо не се е прибирал оттогава жена му не знае.

 

Всички в квартала твърдят, че познават Методи като добър човек, който си изкарва парите честно.