Общо трима души са карали камиона-убиец

 

В България продължава разплитането на българската връзка в случая със смъртта на 71 бежанци в камиона в Австрия. 

Още по темата

 

Общо петима са арестуваните българи за камиона-убиец. Това са Касем Салех, Методи Георгиев, Цветан Цветанов, Венцислав Тодоров и Ивайло Стоянов. Всичке те са с минали криминални прояви - предимно кражби.

 

Според източници на Нова от прокуратурата, общо трима души са карали камиона-убиец. Последно Цветан от Лом е управлявал превозното средство. Той е задържан в понеделник от българските власти по искане на австрийската прокуратура. Обвинен е за смъртта на бежанците в хладилния камион.

 

В къщата в Лом, където живее Цветан, екип на Нова не откри никого, който да коментира с какво се е занимавал. Близка на един от другите задържани в Австрия- Методи, разказа, че именно тя е предала шофьора на полицията.

 

"Този, който е карал камиона, аз го предадох. Сам се предаде пред мен, разказа ми цялата истина, защото той е карал камиона”, заяви Руска.  

 

Близък човек до Цветан, който не поиска да покаже лицето си  разказа, че задържаният е част от канал за трафик на хора." 4 -5 души се занимават с тази работа. Карат хората от България до Унгария. До колкото разбрах  това струва 100 евро на човек", твърди мъжът. В четвъртък съдът в Монтана ще се гледа мярката на Цветан.

 

Репортер: Биляна Борисова