Действията на органите на реда са насочени към нелегалните мигранти и трафика на хора

 

В София тече операция на ДАНС и МВР срещу нелегалните мигранти и трафика на хора, научи Нова телевизия.  Засега няма информация сред тях да има издирвани от други държави, но все пак над 130 души са били задържани.

Още по темата

 

Много от задържаните не владеят български език и не притежават документи за самоличност.  

 

От МВР определиха акцията като рутинна. На един от проверените адреси се намира хостел, в който има стаи, наети от чужденци. Собственикът на хостела твърди, че при полицейската операция е счупена бравата на външната врата, както и една от стените. Някои от хората в района на булевард „Мария Луиза” твърдят, че срещу 200 лева таксиметрови шофьори  са докарвали хора и са ги настанявали в хостели и хотели, но не в  стаи, а в скрити ниши.  

 

Продължават действията на органите на реда на различни адреси в столицата.

 

По данни на Евростат България е най-гостоприемната държава към бежанците.Страната ни е казала „да” на най-много молби за статут. Цели 94 % от тях са одобрени. Почти толкова гостоприемни са и в Швеция. На този фон Германия е одобрила едва 42% от молбите. Това обаче не означава, че в България има най-много бежанци. У нас са постъпили близо 7 500 молби. В Германия от над 97 000 души, одобрените са повече от 40 000.