Вижте пет приятни начина за успешно хидратиране и тонус на организма

Макар и септември, голямата новина е, че лятото все още не си отива и топлото време влияе повече от позитивно на тонуса и настроението ни. Някои късметлии все още се освежават край близки и далечни морски брегове, трупайки пластове тен под палещото слънце. За други отпуските са приключили и за да компенсират липсата им, използват докрай горещите вечери, за да се забавляват с приятели в края на работния ден. 

 

Все пак, жегите са си жеги и чувството за отпадналост съпровожда хубавите летни дни. Важно е да не забравяме да хидратираме и тонизираме организма си. Тук ще ви предложим точно пет приятни начина за успешно изпълняване на тази много важна мисия.

 

Пет ефективни начина да се освежим през лятото:

 

1. С бира – Може би вече сте чули, че бирата хидратира организма и сте се запитвали защо е така. Отговорът е лесен - пивото съдържа достатъчно количество вода, витамини и соли. А съберат ли се на едно място тези съставки, ефектът е страхотен - заради високото съдържание на вода и ниско съдържание на алкохол (между 4 и 5 градуса) в състава на пивото, водният и електролитен баланс в човешкото тяло се възстановява по-бързо. Но само при условие, че се консумира умерено.  

 

2. С бира – Ако спортувате активно, особено в летните месеци, препоръчваме ви чаша бира след тренировка. Да, правилно прочетохте. Една малка бира ще спомогне за по-бързото изхвърляне на отпадъчни продукти и млечната киселина от мускулите. Но освен след тренировка, специалистите я препоръчват и след тежки физически натоварвания. 

 

3. С бира – Още в миналото бирата е била известна със своите благоприятни свойства. В днешно време тя пасва идеално с горещите дни и е съвместима с балансирания начин на живот. Това е така, защото не съдържа мазнини и холестерол и е с ниско съдържание на прости захари. Освен това, количеството калории в пивото е едно от най-ниските (около 50 калории на 100 мл пиво) в сравнение с редица други напитки. Затова по-добре си вземете една бира, но не забравяйте да я консумирате в умерени количества.

 

4. С бира -  Пивото и активният начин на живот вървят ръка за ръка и тази модерна комбинация води до добро настроение. В основата на тази тайна стоят естествените суровини, от които е направена бирата. Може би знаете кои са те, но нека ви припомним - малц, хмел, вода и бирена мая. Тези натурални дарове осигуряват на почитателите на пенливата напитка редица полезни вещества, сред които антиоксиданти, минерали, протеини и витамини от група В, фибри.

 

5. С бира – Ефектът от освежаването се дължи на голямото количество витамини и антиоксиданти, които се съдържат в пивото. Колкото и странно да ви звучи, нивото на тези полезни вещества в бирата дори надвиша това в някои от най-разпространените плодове и зеленчуци (като диня, пъпеш, ябълки, моркови). Актуалното изследване, проведено през миналата година от родни специалисти в областта, доказа, че произведеното у нас пиво е отличен източник на важни нискомолекулярни антиоксиданти. В доклада им се посочва, че в бирата има високо количество ключови антиоксидантни съединения като пролин и глутатион.
След като разбрахте за тези специални качества на пивото, препоръчваме ви да си вземете една малка бира и да се отпуснете на сянка на плажа или в парка. Гарантираме ви качествено хидратиране и тонизиране на организма!