Ще разкрие ли МВР незаконния канал за преминаване през България?

 

Акция на полицията за бежанци се проведе в сряда. Над 130 души бяха задържани снощи при мащабна операция на МВР и ДАНС в София. Става въпрос за хора, които са без документи за самоличност.


Повечето са задържани в хостели на столичния булевард "Мария Луиза". Предстои полицията да проверява дали някои от тях са издирвани от други държави. Не е ясно кои от тях са регистрирани като бежанци и кои са влезли незаконно в страната. Проверявани са таксиметрови шофьори, както и хора, които са се намирали в този момент в района.


Депо за нелегални имигранти ли се очертава районът на "Лъвов мост"?


„Надявам се да не е кампанийна акцията и да сме помогнали на МВР да си свърши работата. Би било добре МВР да стои тук постоянно, за да може хората, които живеят тук, да са по-спокойни”, коментира журналистът Стефан Ташев.


Той обясни, че имигрантите пристигат в София с таксита от турската граница, след което се прекачват на друго такси до границата, за да продължат пътя си през Сърбия, Австрия, Германия. По негови думи за превоза на четирима – петима души в такси до границата се заплаща около 200-300 лева.


Журналистът призова МВР да провери цялата тази схема за превоз на хора.


Повече по темата гледайте във видеото.