По случая е образувано досъдебно производство

 

Двама студенти от Петрич загинаха късно снощи след зверски удар на лека кола в товарен автомобил край града. Те са пътували заедно със свой приятел по пътя Петрич - Първомай, когато колата им се врязва в камион, по всяка вероятност движил се без светлини. Следи от тежката трагедия се виждат навсякъде по пътя.

 

„Товарният автомобил, натоварен с дърва, по първоначални данни е бил без обозначителни знаци за товара и без задни светлини, или не достатъчни такива. Най-вероятно става дума за контрабандна дървесина, но това го казвам съвсем първоначално”, обясни прокурорът Надежда Шутова.

 

По всяка вероятност леката колата също се е движила с превишена скорост. След удара на място загиват две от трите момчета. Шофьорите на колата и на камиона са с леки наранявания.

 

След удара колата, в която са пътували трите момчета, се превръща в купчина ламарини.

 

Загиналите са Илиян и Георги от Петрич. Единият от лекарска, а другата - от банкерска фамилия. Смъртта им потресе града.

 

„Аз също съм майка на две вече големи деца. Моля младите хора, моля техните родители да обърнат внимание - да намалят скоростта. Високата скорост убива”, подчерта прокурорът.

 

Двамата шофьори са задържани в полицията за 24 часа.

 

Подобни случки на този път са обичайни. Само за последния месец петима души са намерили смъртта си, основно заради превишена скорост, а ограничението е 50 км/ч.