Инцидентът е станал на пътя за Калотина

 

Тежка катастрофа стана на пътя от Божурище към Сливница. Камион прегази служител на ДАИ, съобщиха за NovaNews.bg от пресцентъра на МВР.

 

Инцидентът е станал на разклона за село Пролеша, в посока София. Сигнал в МВР е получен около 10:01 часа.

 

Служителят на ДАИ е извършвал проверка на тир със сръбска регистрация. Докато е течала проверката, на пътя излиза още един тир със сръбска регистрация, който удря трети камион, превозващ пясък и чакъл. По този начин камионът с пясък удря проверявания тир и помита инспектора.

 

 

 

Служителят на ДАИ е починал на място. Той е 39-годишен, семеен, с две деца. От 6 години е в системата, без никакви наказания. Според шефа на ДАИ проверката е извършена по всички правила за безопасност.

 

"Проверката се е извършила извън платното за движение. Било е обезопасено мястото за проверката. Имало е сигнализация, за да се вижда отдалече. По необясними причини другият автомобил се е опитал да спре и е помел наш служител", заяви изпълнителният директор на "Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов. 

 

Два часа след инцидента започна и огледът на място, а шофьорите бяха разпитани. След което и проверени за алкохол. Часове наред инцидентът леко затрудни движението към границата.