Всички в залата са впечатлени от нея

 

75-годишна жена от Хасково доказа максимата, че спортът е здраве. След куп здравословни проблеми тя започнала да тренира в спортната зала и само за три седмици успяла да се изправи и да хвърли бастуна.

 

След месец Стефка ще навърши 76. Това обаче не ѝ пречи почти всяка сутрин да тича към близката спортна зала, за да тренира. Започнала само преди три седмици след препоръка от лекаря си, че трябва да се раздвижи. Първите ѝ упражнения били на шведската стена.

 

„Още първата седмица се изправих. Като се изправих, ми дойде кураж. Викам, почвам и други упражнения и почнах”, разказа Стефка Тянкова.

 

Стефка никога преди не се е занимавала със спорт.

 

„Аз съм била главен икономист и цял живот на една маса”, каза още тя.

 

Сега обаче вече се движи без бастун, който преди е бил задължителна част от разходките ѝ. А всички в залата са впечатлени.

 

„За първи път идват такива възрастни хора в залата ми. Доволен съм от Стефка – рано или късно всеки се замисля за здравето си и почва да тренира”, обясни Людмил Димитров – треньор по бокс.

 

Възрастната жена вече е решила да тренира всеки ден.

 

„Аз вкъщи непрекъснато работя, аз не мога да седна и да седя. И тук е така. Те си почиват, аз продължавам. Няма норми, с които може да се измери ползата от упражненията, такава норма не съществува”, допълни Стефка.

 

Репортер: Димитър Иванов