Лидерът на РЗС коментира отхвърления от парламента антикорупционен закон

 

„Реформаторите като цяло направиха такива реформи, че станаха символ на бламирани реформи”, заяви в студиото на „Здравей, България” лидерът на РЗС Яне Янев, който е и кандидат за кмет на Сандански.

 

Янев коментира отхвърления в четвъртък от парламента антикорупционен закон. „Ако Народното събрание беше приело този закон без да са приети промените в Конституцията и без да е приета съдебната реформа, то нямаше да може да функционира пълноценно”, коментира лидерът на РЗС. Според него някои текстове от отхвърления от парламента законопроект са противоречали на утвърдени добри антикорупционни практики в ЕС.

 

„Виждам в този закон текстове, от които става ясно, че определени групировки са си отворили вратички в законопроекта. Виждам, че определени експерти или от невнимание, или от липса на достатъчно солидна подготовка и експертиза, са допуснали да има такива вратички”, каза още Янев. 

 

"Реформаторите преди всичко се явяват опозиция на самите себе си, защото не могат да си подредят собствения двор. Там има раздори. В 12 без 5 те не могат да подпишат споразумение дали ще се явяват заедно на изборите", каза още лидерът на РЗС.