Животното се разминало само с уплаха и махмурлук

Пияна крава залитна и падна в канала с джибри на казан за ракия в Монтанско, съобщиха "Новинар" и tribali.info.

 

До вдигането на промилите се стигнало, след като кравата била на паша, но ароматът на джибри я привлякъл и тя похапнала обилно от материала за варене на ракия. Освен че се заситила, кравата се развеселила и започнала да сплита крака. В резултат на гуляя си тя паднала в стръмна яма, където се събирали боклуците от местната спиртоварна.

 

Комичният инцидент се разиграл във вторник вечерта в квартал "Мала Кутловица", където стопанинът на добичето го пуснал да пасе, без да подозира, че то ще се напие. Малко след като кравата се сгромолясала с гръм и трясък в дълбоката яма, стопанинът ѝ видял, че тя липсва и започнал да я търси. Усилията му обаче се оказали безуспешни и той се прибрал с мисълта, че се е простил с животното си, разказва изданието.

 

Надеждата се завърнала на следващия ден, когато чул животното да мучи и така го видял да лежи в дупката. За щастие кравата се разминала само с уплаха и махмурлук и няма сериозни наранявания.

 

След като собственикът я открил, се появил и следващият проблем. Мъжът не могъл да помогне на животното да излезе и затова се наложило да извика кран, който да го извади. Спасителите завързали краката му за автокран и така успели да изтеглят тежкото добиче.