Осъдиха каналджиите, които натъпкаха над 40 мигранти в малък бус

 

Осъдиха по бързата процедура каналджиите, които вчера натъпкаха 41 мигранти в един бус. 


Трафикантът е бил достатъчно безскрупулен, за да натовари мъже, жени и деца като животни в своя 12-местен бус. От всеки е взел по 1000 долара. Не работи сам, а е част от мрежа за нелегален трафик на хора - хора, които са склонни да плащат само и само да избягат по-далече от родината си.


По пътя към Обетованата европейска земя Фахредин е взел със себе си цялото семейство - жената и трите си деца. 


„Превозиха ни през Турция и ни стовариха край границата. След това ходихме 15 часа пеша. Чакаха ни други хора по веригата, които ни поеха В България”, споделя той. 


И така започва едно кошмарно пътуване на Запад. Къде точно - няма значение. Важното за Фахредин е да намери по-добър живот.


На българска територия ужасът приключва още край Царево. Бусът е спрян, клетниците-бежанци - спасени, а трафикантът - задържан. Пътниците са в окаяно състояние. Особено децата, някои от които съвсем невръстни.


За полицейските патрули, граничарите и жандармерията в района подобни изповеди са всекидневие. През миналия месец разследванията на нелегален трафик на хора са 15. Всичките завършили с осъдителни присъди. Такава съдба сполетя и последните двама, които снощи получиха наказание по бързата процедура - година и половина зад решетките, 4 години изпитателен срок, парична глоба и отнемане на автомобила.