Те се притесняват, че много населени места ще останат без спешна помощ

 

След като лекари заплашиха с оставки заради сливането на спешните центрове в София-град и областта, в петък БСП организира протест пред сградата на Здравното министерство.

 

Още ден след като Министерският съвет одобри сливането, лекари заплашиха с оставки, но здравният министър Петър Москов коментира: „Ако искаш да работиш в Спешна помощ - ще работиш. Не задържаме никого насила, но излишни чиновници на щат няма да търпим”.

 

В петък към недоволството на медиците се присъединиха и политиците. В протеста пред министерството се включиха народни представители от левицата, както и кметове на софийски общини и жители на тези общини. Пред събралото се множество говори дори и кандидат за кмет на Пирдоп.

 

Основаното притеснение на протестиращите е, че това ще доведе до забавяне на линейки, а и много населени места ще останат без спешна помощ.  

 

 

Междувременно здравната комисия окончателно прие промените в Закона за лечебните заведения. Предложението на Петър Москов психо, онко и кожните центрове да се слеят с големите болници, беше отхвърлено от депутатите.

 

Видео: БГНЕС