Мъжът, който е бил част от групата от 350 души, които избягаха от гарата в Бичке, паднал на релсите

 

Пакистански имигрант е починал в Унгария, след като припаднал на релсите. Той е бил част от групата от 350 души, които избягаха от гарата в Бичке, на която е спрян влака с бежанците. Полицията обяви, че не е преследвала групата, а на мъжа му е прилошало.

 

Имигрантската криза в Европа е извън контрол. Унгарската полиция за борба с безредиците разпръсна със сълзотворен газ бежанци, които пробиха кордона и се опитаха да избягат от лагера. 

 

Подобна беше ситуацията и на гръцкия остров Лесбос, където служителите на реда също използваха сълзотворен газ срещу имигранти, опитващи се да се качат на ферибот. 

 

Брюксел се опитва да отговори на натиска с нови мерки, а Будапеща прие затвор за нелегално преминаване на границата. Словакия и Чехия отварят специален коридор от Унгария към Германия.

 

Около 2000 бежанци в лагер в Унгария опитаха да щурмуват огражденията и да тръгнат пеша към Виена. Полицията ги разпръсна със сълзотворен газ. Други 300 души успяха да избягат, но по-късно бяха заловени и върнати в лагера. 

 

Напрегната е ситуацията и край град Бичке - втори ден имигрантите, които тръгнаха от Будапеща, отказват да слязат от влака и да идат в лагер западно от столицата. 

 

Полицията се погрижи да донесе храна и вода, но бежанците започнаха да я изхвърлят. 

 

Ситуацията ескалира и на гръцкия остров Лесбос, където група мигранти замеряха полицията с камъни.