Възмутеният актьор се премести в съседна Белгия

Актьорът Жерар Депардийо, който вече не живее във Франция, смята да продаде цялата си собственост в родината си, защото не желае повече да бъде част от тази страна, предадоха Франс прес и ТАСС. 

Още по темата

 

Смятан за един от най-великите актьори на своето поколение, 66-годишният Депардийо "се разлюби" с Франция през 2012 г., след като влезе в остър спор с френското правителство заради затягането на данъчното законодателство. 

 

Възмутеният актьор се премести в съседна Белгия. Заради това негово решение членовете на управляващата партия го подложиха на унищожителна критика, въпреки че за последните 45 години той е внесъл 145 милиона евро данъци в хазната на Франция. 

 

"Данъчният беглец" Жерар Депардийо се отказа от френското си гражданство, а през януари 2013 година получи руски паспорт, припомнят агенциите. 

 

В интервю за телевизионното приложение на всекидневника "Фигаро" Депардийо споделя: "Мисля, че ще продам всичко, което притежавам във Франция. Не желая повече да имам нищо общо с тази страна, въпреки че обичам французите". 

 

Актьорът е собственик на лозя в родината си и е инвестирал в няколко ресторанта. Запитан какво точно ще продаде, Депардийо отговаря: "Всичко".