В него се съдържат лостове за злоупотреба, смята лидерът на "Движение 21"

 

Лидерът на „Движение” 21 Татяна Дончева коментира в „Събуди се” отхвърления на първо четене антикорупционен закон.

 

"Ние имаме проблем с корупцията, но гласуването „за” на първо четене трябва да бъде продиктувано от съдържанието на закона и възможностите той да реши проблемите. Смятам, че Меглена Кунева е политик, силно залитащ по пропагандни решения за сметка на ефективно и последователно решаване на проблеми. Ако законът не става, аз бих гласувала „против” и на първо четене”, коментира Дончева.

 

Когато един закон е правен с пропагандни цели, той трябва да се прекрои наново, категорична е Дончева.

 

"Ако в закона се съдържа възможността по анонимни доноси да се започва разследване без предварителни проверки, това е ярко доказателство, че в него се съдържат лостове за злоупотреба от страна на прокуратурата и изпълнителната власт”, заяви Дончева.

 

"Като действащ адвокат мога всяка седмица да ви извадя примери, когато правосъдието се използва за откровен икономически лост. Свобода на словото  в държавата няма, има медиен монопол”, заяви Татяна Дончева и допълни, че дори футболните клубове са политически зависими, давайки най-очевиден пример с "Левски".

 

"Нужни са законодателни промени и футболните клубове да спрат да бъдат псевдоакционерни дружества. Държавата трябва да се намеси сериозно и в черното тото. Ясно е обаче, че управляващото мнозинство сега няма да се справят с проблем, от който черпят дивиденти", на мнение е Дончева.