От днес възобновяват реконструкцията след активния летен сезон

 

Нови тапи ще се образуват по магистрала „Тракия”. От днес възобновяват ремонтите след активния летен сезон.

 

Още по темата

Задръствания и образуване на тапи се очаква да има на четири места по аутобана. Старата амортизирана асфалтова настилка се изкъртва, а на нейно място се полага нов асфалт.

 

Първият участък, който се ремонтира, е още на излизане от София, при 9-ия километър. Там ще се ремонтира лявото платно на моста. Второто място, което ще се преасфалтира, е мостът на река Тополница при 77-ми километър. Третият участък, на който ще се полага нов асфалт, е от 75-и до 81-ви километър. Четвъртото място, на което се очаква да има задръстване, е пътният възел - отбивката за Пазарджик. Там ще се преасфалтират и двете платна. 

 

Възможно е, докато траят ремонтите, на места движението да се извършва двупосочно в едната лента. Ремонтите на „Тракия” ще продължат до края на ноември.

 

До края на строителния сезон ще е готов и виадуктът на 67-мия километър. Там се изгражда изцяло нова връхна конституция.

 

И за да не попаднат в задръстванията, от Пътната агенция препоръчват на шофьорите да използват алтернативното трасе от София през Пирдоп, Карлово и Бургас или стария път за София, който е през Ихтиман, Белово и Пазарджик.

 

Репортер: Благой Бекриев