"Те режат телена ограда, оставят купища боклуци след себе си, удрят полицаите", възмути се той

 

„Тези хора не са готови за интеграция в Европа. Те нямат чувството, че са в чужда държава. Те нямат чувството, че прекосяват граница. Те режат телена ограда, оставят купища боклуци след себе си, удрят полицаите. Цялата унгарска общественост гледа да им помага, дадоха им автобуси, за да ги превозят до границата”, заяви в студиото на „Здравей, България” бившият конституционен съдия Георги Марков.


Той припомни думите на премиера Виктор Орбан от май тази година, че предстои не бежанска вълна, а Велико преселение на народите. Унгарското правителство изпрати 8 млн. анкетни карти в домовете на пълнолетните унгарски граждани. Над един милион от тях се върнаха и от тях над 90% казаха, че не желаят трайно заселване на бежанци в Унгария.


„Ние сме лоялен член на ЕС, но сме суверенна държава”, каза тогава Орбан.


„Няма да бъдат добре дошли тези мултикултурални общности, които незаконно пресичат границата. Някои от тях нямат документи за самоличност. Унгария обработва на ден по 2000 такива молби, но имигрантите отказват да покажат документи за самоличност”, заключи Георги Марков.


Целия разговор гледайте във видеото.