Те настояват той да напусне парламента

Изпълнителното бюро на Градския съвет на БСП в София определя поведението на депутата Георги Кадиев като предателство и обида към хилядите редови социалисти, които са работили и гласували за него през всичките тези години, без да очакват нещо в замяна. 

Още по темата

 

Това се заявява в позиция на градската партийна организация по повод намерението на Кадиев да се кандидатира за кмет на столицата. 

 

БСП в продължение на 10 години е гласувала неведнъж политическо доверие на Георги Кадиев - три пъти като народен представител, заместник-министър, водач на листата общински съветници и два пъти кандидат за кмет на София. Досега той е получавал от партията всичко, което е поискал от нея, се казва в документа, цитиран от БГНЕС.

 

"За пореден път, воден от личните си политически и икономически интереси той пренебрегва колективните партийни решения. Приемаме тези негови действия за директно насочени срещу партията и пряко обслужващи интересите на нашите политически опоненти. Съгласно устава на партията Георги Кадиев е наясно, че кандидатирайки се за кмет на София, той автоматично прекратява членството си в нея. Настояваме, ако е запазил част от своя морал, чест и достойнство, за което твърди, да се оттегли от парламентарната група на БСП и да напусне Народното събрание, в което беше избран с нашите гласове", заявяват столичните социалисти. 

 

А ето и какво каза самият Георги Кадиев: