До края на октомври ще бъде завършена АМ "Марица"

 

 

"До края на мандата на кабинета "Борсов 2" ще има завършени 300 километра магистрали, построени в рамките на двата мандата, включително със завършения днес Лот 4 на АМ "Струма". Това каза регионалният министър Лиляна Павлова, като допълни, че до края на октомври се очаква да бъде завършен и Лот 2, участъкът до Благоевград.

 

Изцяло завършена до края на октомври ще бъде и АМ "Марица", както и няколко от приоритетните обекти, изграждащи се в момента като западната дъга на Софийския околовръстен път. 


Ще бъде завършен и обходът на Монтана, а също и северната скоростна тангента на софийското околовръстно шосе, посочи още Павлова. Ако има довършителни дейности, то те ще продължат през следващия сезон.

 

Още в края на юли месец беше пуснат Лот 4 на АМ „Струма” и вече месец и половина движението се осъществява в тази отсечка, въпреки големия трафик.

 

"Може да се види, че качеството на магистрала "Струма" е много добро", заяви от своя страна председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров, цитиран от БГНЕС.

 

Той поясни, че работата по участъците от АМ „Тракия” продължава, тъй като със старта на активния летен сезон пътят трябваше да бъде свободен за туристите. Очакваме до началото на зимния сезон там ремонтите да приключат, каза ин. Лазаров. Там, където пътищата са били засегнати от тежката техника, те ще бъдат ремонтирани.