Парламентарната група на БСП изключи депутата

 

Другарски съд за Георги Кадиев. Бунтарят в БСП беше изключен от червената парламентарна група за неспазване на партийната дисциплина.

 

През юни беше първият опит за изключване на Кадиев от червената парламентарна група. Днес опитът беше повторен - успешно. 

 

Партийното непослушание този път успя да подхлъзне популярния червен депутат, който преди два дни в разрез с волята на "Позитано" 20 се самоиздигна за кмет на София. Официалната номинация на БСП е социологът Михаил Мирчев. 

 

"Не съм аз големият проблем на БСП, а абсолютната летаргия, която я е обзела. Вие да виждате някаква кампания, някаква алтернатива в София?", попита Кадиев. 

 

Така след тайно гласуване с бюлетини в урни другарите отлъчиха колегата си от групата. Освен независим кандидат за кмет, Кадиев вече ще е и независим депутат. Амбицията му е да стане втори на кметския вот в София. Тоест да победи официалния червен кандидат. 

 

Георги Кадиев беше на неизбираемо място в листата на БСП за парламентарните избори, но си спечели депутатското място с преференция. За Новините на Нова - К. Вл.