Гледайте тази неделя в "Комбина" "Миролюба Бенатова представя: Кариера на клошар"

 

„Между това да си индивидуалист и да станеш аутсайдер е въпрос на един миг. Ние си мислим, че бездомниците са някакви други хора. Ясно е, че те са бездомници заради поредица от свои избори”. Това каза в „Здравей, България” журналистът Миролюба Бенатова, която представи филма си „Кариера на клошар". Гледайте го в неделя в предаването „Комбина”.

 

„Голяма част от бездомниците нямат лични карти, те са невидими. За тези хора е много трудно да поддържат хигиената си. Тоест, те не могат да отидат да потърсят работа, защото са мръсни и попадат в един омагьосан кръг”, допълни Бенатова.

 

Тя разказа как един от героите във филма пере дрехите си в градинката на парка „Заимов” с бебешки сапун. Той си сменя ризата и панталона преди да си легне.

 

Елеонора Генова от сдружение „Градски номади” обясни, че в България има 13 центъра за бездомни хора, в които можеш да останеш за три месеца. „Хората не отиват в тези центрове, защото се притесняват. Там няма разделение на мъже и жени, освен това вътре стават инциденти”, допълни тя.

 

„Никой не е имунизиран срещу лош късмет. Има много случаи, в които хората казват, че са направили един грешен ход и оттам всичко се срутва. А когато си прекарал над пет години на улицата, ти се чувстваш изключен от обществото”, каза още Елеонора Генова. 

 

Не пропускайте "Миролюба Бенатова представя: Кариера на клошар" в неделя, в предаването "Комбина".