Десетки коли закъсаха. Наложи се пожарникарите да вадят затиснатите хора от тях

 

Пороят, който се изля снощи в Пловдив, буквално наводни града. Основни булеварди и централни улици се превърнаха в пълноводни реки.

 

Десетки коли закъсаха. Наложи се пожарникарите да вадят затиснатите хора от тях.

 

Още по темата

През нощта пожарникарите са евакуирали 12 деца от Център за настаняване от семеен тип. Сградата се наводнила и имало опасност от късо съединение.

 

Над 340 сигнала са постъпили в пожарната с молба за отводняване в офиси, хотели, жилищни сгради.

 

Подлезът на гарата е залят с метър вода. Една помпа само изпомпва водата, но не може да се справи с това голямо количество.

 

Телефон 112 временно даваше само свободно. Заради покритите от близо метър вода булеварди шофьори на коли и автобуси се принудиха да карат в насрещното движение. Някои хора попаднаха в капан – като един баща, който се принуди да изнесе на ръце детето си от закъсалия автомобил.

 

Гръм запали покрив на сграда, а полицията регистрира десетки леки катастрофи в дъжда. От ВиК отговаряха на позвъняванията за наводнени сгради, с аргумента, че не е тяхна работа да решават този проблем. В пожарната постъпиха стотици сигнали за наводнени приземни етажи и търговски обекти. Много от собствениците им обаче решиха сами да започнат да отводняват обектите си.

 

По бул. „Христо Ботев” в Пловдив се наводниха почти всички магазини, както и избите на хората. Една от причините според гражданите са прогнилите шахти, които се затлачват с боклук и при всеки по-силен дъжд пловдивските улици се превръщат в реки.

 

Репортери: Благой Бекриев, Илиян Велков