По думите му лошото на България е, че е корумпирана държава

 

„Лошото за България е, че сме слаба държава, корумпирана. Заобиколени сме от държави-империи и трябва да имаме съответните съпротивителни сили”. Това каза в „Събуди се” Методи Андреев, депутат от ГЕРБ, в коментар на две актуални теми от седмицата – разследването на Вероника Димитрова за безплатното обрязване и екскурзиите до Одрин, както и на изказването на председателя на вътрешната комисия в парламента Атанас Атанасов, че Турция събира данни чрез имамите в България.

 

„В Шумен миналата седмица е имало делегация от Турция, като идеята е била да се отвори консулство, да има духовно лице, което да има дипломатически статут”, допълни Андреев.

 

„Ако отидем в Делиормана и започнем разследване, ще бъде дяволски трудно да разговорим онези, които биха ни казали нещо”, допълни по темите журналистът Бойко Станкушев.

 

По темата с бежанците д-р Иван Кокалов – заместник-председател на КНСБ – каза: „Тук не е проблемът колко ще приемем, а какво се случва след това. Потокът на мигранти ще продължи. Ако не ги приемем бежанците, няма да ни дадат финанси, дори може да поискат да платим”.

 

Какво още коментираха гостите в студиото на „Събуди се” гледайте във видеото.