Според него неясната собственост на акцизните складове е причина за скъпите горива

 

Единствено реалната конкуренция може да свали цената на бензина и дизела. Това каза в студиото на „Събуди се” Мартин Димитров, зам.-председател на групата на Реформаторския блок, зам.-председател на комисията по енергетиката. Според него неясната собственост на акцизните складове е една от причините за скъпите горива.

 

„Трябва да има нов разговор между КЕВР, бизнеса и правителството”, каза той във връзка с предстоящите протести на бизнеса заради цената на тока.

 

Досега физическото лице плащаше 50 лева, а бизнесът – 19 лева и това е несправедливо”, обясни Димитров. По думите му част от претенциите на бизнеса са основателни: „Те искат затваряне на вратата за нови ВЕИ-та с оборска тор, каквото и аз предложих, но не ме чуха. Това е битка, която ще водим и мисля, че ще спечелим”.

 

Димитров каза още, че през октомври ще има нова Комисия за защита на конкуренцията. „Записахме в закона, че съставът не може да бъде преизбиран. Трябва да се намерят професионалисти. Ще има много предложения и трябва да бъдат отсети най-добрите хора”, каза той.