Хората все още са там и не е ясно кога ще тръгнат към България

 

Българи прекараха кошмарна нощ на летището в Анталия. Самолет на "България Еър" не успял да излети в 16:15 часа в събота заради техническа повреда, а десетки деца и възрастни хора прекарали нощта без информация кога ще могат да се приберат у дома.

 

Българите разказаха пред Нова телевизия, че компанията не е проявила абсолютно никаква грижа към тях, дежурните телефони не са отговаряли, а в хотел са били настанени чак в три през нощта.

 

Те допълниха, че на всеки час им подават различна информация за това какво ще се случи. Хората все още не са излетели и са в Анталия.

 

Иван Стойчев, пасажер от злополучния полет, разказа: „Накараха ни да чакаме 12 часа на летището без абсолютно никаква информация. Тази нощ ни настаниха в 3 часа в хотел пак в Анталия и през два часа сменят информацията. Трябваше в осем часа да ни вземат автобусите, да си ни приберат, в 8 слязохме на рецепцията, сега - в 11 часа, в 11 часа ни казаха да се готвим, половината се готвят да ходят на плаж. Този български превозвач се подиграва с всичките си клиенти и това е пълно безобразие на толкова малко километри, за едночасов полет да не могат да си приберат сто човека в България. Виждам, че част от хората събират подписка и най-вероятно ще си търсят правата по съдебен ред”.

 

От „ България Еър” заявиха за Нова, че инженери вече работят за отстраняването на повредата и се надяват пътниците да бъдат превозени до София до края на деня.