До фаталния изход се стигнало след скандал

 

Убийство на сириец в центъра на София. Мъжът е на 22 години и е бил прободен с нож от други двама братя от сирийски произход.


Спречкаването между тримата имигранти е станало около Синагогата, която се намира на съседната пряка. Двама братя, сирийски граждани, са се скарали с убития, който също е сириец. По непотвърдена официално информация спорът е бил за пари, които убият дължал на каналджия.


Скандалът бил ожесточен и тримата извадили ножове. Всички участници в мелето са намушкани. Смъртоносно е ранен само 22-годишен сириец, който има статут на постоянно пребиваващ в страната. Убитият сириец пада срещу ресторанта на ъгъла на ул. "Княз Борис" с улица "Симеон".


„Чух, че нещо се вика, те са го наръгали момчето, след това дотук е стигнал и е паднал”, разказва Емил, собственик на ресторанта.


На мястото на кървавата разпра между сирийците лично да се запознаят с разследването пристигнаха главният секретар на МВР Георги Костов и вътрешният министър Румяна Бъчварова. И двамата отказаха изявления. По неофициална информация убитият сириец е дължал пари на каналджия и е отказал да се издължи. В квартала се страхуваха да говорят. Само един бежанец загатна каква е истинската причина за кървавия инцидент, криейки лицето си.


Дали наистина се касае за трафик на бежанци и неплатени суми на каналджии трябва да кажат разследващите.  


„Надявам се да е инцидент, а не тенденция”, заяви външният министър Даниел Митов.

 

Яснота трябва да внесат и показанията на двамата братя, наръгали смъртоносно своя сънародник.


„Животът му е в опасност, направена му е операция”, обясни д-р Кирил Христов от УМБАЛ „Пирогов”.


Кой от двамата братя ще бъде обвинен за убийството на своя сънародник - на ход са МВР и прокуратурата.


Повече по темата гледайте във видеото.