Работниците са се прибирали от Франция към България

 

Автобус със селскостопански работници от България катастрофира на магистрала в югоизточната германска провинция Бавария. 34 души бяха ранени.

 

Произшествието е станало на пътен възел в района на град Дегендорф. Шофьорът и двама от пътниците са пострадали тежко и са откарани в болница, а 31 души са леко ранени.

 

Работниците са се прибирали от Франция към България, уточняват ДПА и БТА.

 

Инцидентът се е случил в четвъртък сутринта. По данни на полицията в превозното средство е имало двама шофьори и 48 пътници, които са били от България. Единият шофьор е бил откаран с тежки наранявания в болница. 

 

Водачът загубил контрол върху превозното средство на завой при преминаване от едно шосе на друго. Автобусът пробил мантинелата, минал през няколко дръвчета и храсти и се плъзнал по склон на десетина метра, преобръщайки се на една страна.

 

По-късно му е направен алкохолен тест, който е бил отрицателен, съобщава "Байришер рундфунк". 

 

Според полицията причината за катастрофата засега не е известна. Възможно е да става въпрос за превишена скорост.

 

За Нова управителят на транспортната фирма – собственик на автобуса, разказа друга версия. По думите на шофьора, причина за сблъсъка е водачът на друг автомобил, който карал срещу него с включени дълги светлини. Така заслепил българския шофьор. 

 

Автобус на фирмата ще транспортира работниците към България. Очаква се те да пристигнат у нас утре вечер.