При мащабна акция са арестувани полицейските началници в Асеновград и Първомай

 

Белезници за висши полицейски шефове. При мащабна акция са арестувани директорите на полицейските управления в Асеновград и Първомай. Дали те са били покровители на престъпници?

 

Шефът на полицията в Първомай Васил Налбантов е арестуван на работното си място и е изведен с качулка от кабинета си малко преди 11 часа.

 

"Баща ми не е престъпник! Само това ще ви кажа", обясни Ивайло Налбантов, син на задържания шеф.

 

Съседите на висшия полицай в Първомай отричат той да е покровителствал престъпници и да е вземал подкупи.

 

"Той няма лъскава кола, дворът му е не е луксозен. Къщата отвън също не е кой знае какво. Не са хора с възможности, поне така се вижда отвън. Вътре не съм влизала", обясни съседката Пенка Илиева.

 

"Той е разкошен човек. Не е такъв, за каквото се говори. Жена му работи към общината, в социалните от дълго време", твърди съседката Ангелина Петрова.

 

Съпругата на полицейския шеф - Таня Налбантова, която е директор на Дирекция "Социално подпомагане" в града, днес не беше на работа. Преди месец 42-годишният Васил Налбантов е подал рапорт за пенсиониране, но той не е бил подписан.

 

Около 9 часа сутринта в кабинета си е задържан и директорът на полицията в Асеновград Димчо Темелков. Служителите на отдел "Вътрешна сигурност" щракнали белезници около ръцете му, след като провел оперативка с подчинените си полицаи.

 

"Нищо не знам. Въобще не знам, че е задържан", твърди Диан Трачев- зам.-началник на РПУ-Асеновград.

 

"Нищо не съм видял. Не знам", казва районният прокурор на Асеновград Илко Сивкин.

 

Малко по-късно в РПУ-Асеновград бяха задържани още четирима полицейски служители. Някои от тях колабираха и се наложи идването на линейка.

 

От прокуратурата уточниха, че срещу полицейските началници са образувани две различни досъдебни производства за длъжностни престъпления и за евентуален корупционен мотив.

 

Повече по темата гледайте във видеото.

 

Репортер: Благой Бекриев