По-често жените са жертва на джебчиите, защото били по-разсеяни

 

Вълна от възмущение в интернет след два обира, заснети с охранителни камери. Посегателствата са извършени в мол и заведение. И в двата случая, в присъствието на клиенти.

   
 
Без страх от наказание този мъж и жената с него по съвсем отработена схема прибират лаптоп от магазин за техника в столичен мол. Кадрите, разпространени от един от служителите в магазина, създадоха вълна на недоволство в социалните мрежи. До момента са споделени над 20 000 пъти, с цел лицата на крадците да достигнат до повече хора.

 

"Има някои българи, за които законите не важат и си правят каквото искат. Нямам обяснение, освен беззаконие и безнаказаност", казва управителят на заведението Боян Беширов.

 

От началото на годината е имало близо 6000 кражби от магазини, разкрити са половината, показват данните на полицията.

 

И още една нагла кражба - този път в Пловдив. В малките часове на нощта клиентите на това заведение спокойно допиват питиетата си. От кадрите ясно се вижда наглата кражба, която се случва буквално зад гърбовете им.

 

Обраният мъж веднага подава сигнал в полицията, а управителят на заведението също е ужасен от кражбата и се заканва да затегне мерките за сигурност.

 

"Имаме 24-часова охрана и ще сложим и допълнителни камери за местата, които остават невидими", добавя Боян Беширов.

 

Освен да разчитаме на камерите и охраната обаче никога не трябва да оставяме вещите си без надзор, съветват от полицията. Повечето хора обаче признават, че се научават да са бдителни, едва след като се „опарят”.

 

Оказва се, че схемата е добре отиграна. Крадците набелязват разсеяни хора, които са оставили вещите си без надзор и в подходящия момент отмъкват чантите им. По-невнимателни са жените, а често повтаряна грешка са отворените дамски чанти и оставянето на чантата на облегалката на стола.

 

Повече по темата гледайте във видеото.