Те ще прекарат нощта в зала за борби в Одрин

 

След като пресече опита им да направят палатков лагер до границата с Гърция, жандармерията започна да ги извозва обратно към града. Късно тази вечер мигрантите бяха прибрани на закрито.  

Още по темата

 

От сутринта се знаеше, че следобедът е решаващ. Бежанците се зарекоха, че ще тръгнат по магистралата между Истанбул и Одрин към Гърция. Валията на Одрин Дорсун Али Шахим дойде на крака и се включи в петъчната им молитва.

 

„Бежанците ще се срещнат с премиера на Турция днес или утре. Правим всичко възможно да се чувстват добре”, заяви той. Въпреки това обаче бежанците тръгнаха. На по-малко от километър ги спря жандармерията уж категорична, че няма да ги пусне, но отстъпи и започна походът към Европа. Идеята на мигрантите е да стигнат гръцката граница и да направят палатков лагер около нея.

 

Не се знае какъв живот чака бежанците оттук нататък. След много опити жандармерията да ги спре и много опити те все пак да се движат по магистралата между Истанбул и Одрин, тази вечер сирийските бежанци бяха прибрани в зала за борби в Одрин.  Съдбата на хилядите мигранти ще стане ясна утре, когато техни представители се срещнат в Анкара с турския премиер Ахмет Давутоглу.