Трафикът от Гърция към България е интензивен

Около километър вече са опашките от автомобили на входовете на ГКПП „Кулата” и ГКПП „Маказа”, съобщиха за Агенция „Фокус” от МВР. Трафикът е в посока България е интензивен. 

 

Повече от 200 000 автомобила се очаква да се приберат в страната във вторник. В участъците с интензивен трафик ще бъдат разположени и допълнителни сили на КАТ. „Гранична полиция” съветва да се ползват и пунктовете „Илинден”, „Капитан Петко войвода” и Ивайловград, за да се избегнат километричните опашки на „Кулата”.

 

Началникът на "Пътна полиция" Тенчо Тенев съобщи, че е интензивен трафикът на магистрала „Тракия” на входа на столицата. На кръстовището при ул. „Павел Красов” има 500-600 метра опашка от автомобили. Движението се регулира ръчно, защото големи колони се натрупват и полицейските служители ги изтеглят към центъра. 

 

„На всички останали входни артерии в София движението е спокойно. Пикът на вход към София ще бъде около 19.00 часа”, заявиТенев.  Натоварено е и движението на магистрала „Люлин”, но на входа на столицата е спокойно.

 

„По наши изчисления са влезли около 30 000-40 000 автомобила. Остават още най-малко 150 000. Полицейските екипи ще работят извънредно и ще регулират движението по светофарите до 00.00 часа”, каза още Тенчо Тенев.