Започнато е наказателно производство срещу неизвестен извършител

 

Среднощна акция блокира напълно за 10 часа граничния пункт "Лесово". След като стотици пътуващи бяха блокирани с децата си посред нощ, се оказа, че няма нито един задържан граничар или митничар.

 

В събота следобед пропускането на автомобили през „Лесово” беше спряно. Никой не обясни на пътуващите какво се случва.  Все пак някои от тях научиха, че скоро няма да минат и е по-добре да променят маршрута си през другите гранични пунктове.

 

Около полунощ на пункта започна оживление. Чакащите да започнат работа от 18.00 часа гранични полицаи и митничари влязоха в пункта, а колегите им от първата смяна, които са били разпитвани излязоха. В 00:45 дългото чакане най-после свърши и пунктът заработи, за да могат всички, които са тръгнали да преминат от там.

 

 

И днес обаче опашките от товарни автомобили остават, а шофьорите коментират, че взимането на рушвети за прекарване на бежанци е напълно реално. Самите имигранти пък често опитвали всякакви начини да минат.

 

Започнато е наказателно производство срещу неизвестен извършител, до настоящия момент органите на полицията и ДАНС не са ни предоставили конкретни доказателства и данни, въз основа на които да стигнем до извод и възможност да повдигнем обвинение срещу конкретно лице, тоест привлечени лица към наказателна отговорност към момента  няма“, обясни прокурорът от Окръжната прокуратура в Ямбол Милен Божидаров. 

 

Репортери: Валентин Иванов и Димитър Иванов