Християнска ли е позицията на Синода?

 

„Често пъти сърцето не е най-добрият съветник, както и емоцията на човека. Трябва да се подхожда разумно, отговорно и с перспектива в бъдещето. Този проблем е глобален и трябва да се решава от световната общност, както от ЕС, така и от Русия, от Щатите”, заяви в студиото на „Здравей, България” отец Боян Саръев по повод изявлението на Светия Синод, в което призовават страната ни да се погрижи за влезлите вече имигранти, но да не приема повече бежанци заради „оскъдните ресурси”.


Тази декларация е одобрена от Светия Синод и тя съответства на разбиранията на всички православни християни”, добави той.


Отец Боян Саръев коментира текста на декларацията „Който е създал повода за този проблем, той да го преодолее. Не е редно православният български народ да плаща с цената на изчезването ни като нация” с думите: „Възможно и реално е да изчезнем, защото има изследвания, които говорят, че през 2050 година ние като българи ще станем малцинство в държавата си. Ислямът представлява опасност не само за нас, но и за целия свят. Защото това е религия с амбиции за световно господство”.


Целия разговор гледайте във видеото.