Охранителна камера в заведение засне поредната нагла кражба

 

Нова опасност по ресторантите! Джебчии обикалят заведенията и обират клиентите им. 

 

Охранителна камера в ресторант засне поредната нагла кражба. Случаят предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи, а стотици обрани познаха лицата от кадрите. 

 

Столично заведение. Двама мъже се настаняват близо до голяма компания и допират облегалките на столовете си. Започват да ровят в джоба уж на своето яке и умело отмъкват портмонето на един от клиентите. 

 

Изваждат парите, прибират си ги в джоба, след което казват, че са объркали заведението или че заведението им е много скъпо и си тръгват. 

 

Така клиентът губи трицифрена сума пари, а това съвсем не е първият подобен случай. 

 

„Такива случаи има много, в различни заведения и те може би се случват от една година насам”, обясни ресторантьорката Мила Карамфилова. 

 

До този извод стига Мила, след като публикува кадри от охранителната камера в профила си във „Фейсбук”. Клипът е споделен вече близо две хиляди пъти, а от десетките коментари става ясно, че не са малко ужилените от тези двама мъже. Появяват се техни снимки и от заведение в Русе, където също са обрали един от клиентите. 

 

Полицията е разпознала извършителите и вече ги издирва. 

 

Схемата се оказва добре отработена – за целта просто трябва да имаме яке, закачено на облегалката на стола. 

 

Това не са единствените схеми. Понякога преджобването се случва на обща закачалка в заведение, където крадците се правят, че ровят в собствените си джобове, но си тръгват с чужди портмонета. Преди две седмици в заведение в Пловдив откраднаха чантата на мъж, който я беше оставил на облегалката на стола си.