Британецът може да бъде обвинен в опит за убийство на длъжностно лице

 

Британският ММА боец, който вдигна на крак в понеделник вечерта голяма част от униформените в община Несебър, вече е контактен и няма опасност за живота му. Пред екип на Нова боецът обясни, че е смесил алкохол с наркотици, които купил от местен дилър в "Слънчев бряг".

 

Днес, денонощие след като подлуди полицията в "Слънчев бряг", 26-годишният ММА боец от Великобритания Джон Кери е контактен, но казва че не помни нищо.


"Взех някакви амфетамини Спийд от някакви местни разпространители в "Слънчев бряг". Смесих ги с голямо количество алкохол. Нямам идея какво се е случило миналата нощ", сподели британецът и попита дали е убил някого. 


Отрича да е взимал анаболи. Не помни среднощния екшън в понеделник вечерта, когато открадна мотокар, набоде с остриетата му два автомобила, потроши бензиностанция и оказа яростна съпротива на десетки униформени, като се самонарани с гаечен ключ. А при опита да бъде задържат бяха използвани едновременно пет чифта белезници.

 

"Но това стана чак снощи, надвечер, когато отзвуча ефектът явно от тежката кобминация алкохол, амфетамини, може би и друга дрога, която води до декортикация, до снемане функциите на кората, задържащите функции на кората на мозъка и тогава човек проявява неочаквана и необичайна сила", коментира д-р Светлозар Георгиев, зам.-директор МБАЛ- Бургас.

 

Джон Кери е под постоянно полицейско наблюдение. Срещу него е образувано досъдебно производство. Преписката по случая е предоставена от Районната прокуратура в Несебър на Окръжната прокуратура в Бургас заради очакването срещу Джон Кери да бъдат повдигнати множество сериозни обвинения. Сред тях - опит за убийство на длъжностно лице.

 

Репортер: Цеца Алексова