Има петима пострадали

 

Петима ранени след тежък сблъсък между трамвай и автобус в София. За щастие пострадалите са с леки наранявания и без опасност за живота. Инцидентът стана на бул. "Ситняково" и ул. "Черковна" в София, предаде репортер на Нова. 


Инцидентът е станал малко преди 19 часа днес, когато трамвай едва не разцепва на две движещият се срещу него автобус. Ватманът така и не пожела да застане пред камерата ни, за да каже какво се е случило.


„Вижте къде е трамвая. Минал е кръстовището почти. Според мен виновен е шофьорът на автобуса. Автобусът е минал на червено най-вероятно”, обясни Александър.


Не пред обектива версията на ватмана е, че водачът на автобуса е нарушил правилата на пътя, минавайки на червено. Той обаче обясни друго.


„Аз за себе си и на оня свят ще бъда чист. Ако бях тръгнал на червено, щяхме да се ударим челно отпред. Добре, че бяха малко хората и добре, че в зоната на удара нямаше хора”, разказа шофьорът на автобуса Иво Димитров.


И петимата пострадали вече са по домовете си - с леки наранявания и уплаха.


„Важното е, че всички са живи и здрави. Важното е, че няма и дори кръв. А металните части се правят”, казва шофьорът на автобуса Иво Димитров.


Пробите на двамата шофьори с дрегер са отрицателни. В района имаше сериозно задръстване. Пътни полицаи оказваха съдействие на преминаващите оттам и пренасочваха автомобилите по по-малко натоварени маршрути.


„Някой от водачите е нарушил правилата за движение. Полицията ще каже кой е той и този водач ще си понесе последствията”, обясни Милен Миньов от Столичния електротранспорт.
А именно - дисциплинарно уволнение.


Повече по темата гледайте във видеото.

 

Снимки: Стефан Великов, Кремена Тодорова