Това твърди негов бивш партньор, който го видял в началото на август

 

Плевенският бизнесмен, който е в неизвестност от 22 дни, е бил обезверен малко преди изчезването. Това твърди неговият бивш бизнес партньор Илиян Михайлов, който го е видял в началото на август. 

 

Последните следи от Йоско Исаев се губят в столичния квартал „Мотописта”. Там е намерен джипът му, дни след като бизнесменът е изчезнал. Сигнал за това подава жена му. 

 

„Жена му ми се обади притеснена в 12 през нощта, разтревожена, че няма връзка с него. Посъветвах я по най-бързия начин да подаде жалба в МВР”, разказа Иван Иванов, приятел и адвокат на Йоско Исаев.

 

Преди да изчезне Исаев имал среща с бизнеспартньора си Роберт Трейн. Седмици след като Исаев изчезва, МВР обявява и Трейн за издирване, защото не го открива на адреса му в София.

 

„Не бих споделил виждането, че г-н Трейн е в неизвестност, не знам защо полицията така мисли, чувахме се няколко пъти. Знам, че той има бизнес в Германия и е възможно да е там”, заяви още Иван Иванов.

 

 Полицията търси Трейн, за да го разпита. 

 

Адвокатът Иван Иванов разказа за стара вражда между Исаев и бивш негов бизнеспартньор - Илиян Михайлов. 

 

Враждата между двамата започва заради собствеността на една мелница, в която се намесва и трети човек. Оттогава се съдят за пари по всякакви търговски казуси.

 

„Няма смисъл да желая изчезването на Йоско, тъй като ми е длъжник”, заяви Илиян Михайлов пред Нова телевизия. „В началото на август го видях случайно. За пръв път каза, че всичко е безсмислено, че е разтревожен, депресиран, беше обезверен”, заявява Михайлов. 

 

„Не е имал симптоми на депресия, беше притеснен, но не можем да говорим за депресия”, заяви дъщерята на Исаев.

 

Повече гледайте във видеото!