Преподавателката е подценила ситуацията, смята училищен психолог

 

"Това е безобразие. И не е вярно, че не сме гневни", заяви за "Здравей, България" водещата на Новините на Нова Ани Салич по повод случая на насилие в сливенско училище, в който гневна майка удари учителка с 33-годишен стаж. 

 

"Тук жертвата е детето. То вероятно ще възпроизведе живота на майка си, която е учила до четвърти клас и след това е родила пет деца. Проблемът не е на Иванчо и на Галя. Проблемът е наш. Иванчо е бъдещият безработен Иванчо", предупреди Салич. 

 

"Защо едно такова дете стои в училище? За да не спрат помощите на мама или за да може, като завърши, да стане шофьор... или да не затворят училището", заяви училищният психолог Младен Владимиров. 

 

Според него учителката е подценила ситуацията, защото е тръгнала да говори с майката, че има случай на тормоз.  

 

"Това дете и майка му имат поведенчески репертоар на насилие. Майката също - тя използва думата "тупаник", каза Владимиров. 

 

"С детските помощи ги поощряваме, а след това трябва да ги наказваме", заяви Ани Салич, която е и лице на инициативата "Мисия "Образование".

 

По нейно мнение трябва да има промяна в начина на обучение и отношението към всеки един ученик. Тя сподели за случай, в който синът ѝ не е могъл да спи нощи наред, защото веднъж ударил със снежна топка учителка в гърба без да иска. 

 

"Въпросът е също така и къде са родителите", допълни журналистът.