Мъжът бил на почивка на остров Кос, където има много струпване на бежанци

Страх от разпространението на холера в Гърция! 79-годишен холандски турист е приет в болница в критично състояние и със симптоми на болестта. 

 

Мъжът е бил на почивка на остров Кос, когато получил симптоми на гастроентерит. Състоянието му обаче бързо се влошило.

 

Холандецът е приет в болницата на остров Кос тази нощ, но веднага е транспортиран към болница "Здраве" в Атина, където му се правят изследвания.

 

Пред медиите ппрофесор Сотирис Циодра от Центъра за контрол на заболяванията и превенция пред медиите, наистина съществува опастност от холера. Той напомни, че в Ирак има епидемия от холера, а част от мигрантите пристигат именно от там.

 

"Основната причина за избухване на холера в Ирак се дължи на ниските нива на водата в река Ефрат, която сега е силно замърсена и негодна за пиене", обясни представител на здравното министерство.

 

За острова замина спешно специализиран екип, който да проучи и направи съответните изследвания, както на водата така и на вероятните причини, които могат да предизвикат епидемия. От Центъра за контрол на заболяванията и превенция за момента отказват да се ангажират с конкретна информация, докато не излязат резултатите от изследванията на пациента. 

 

Информация: Бойка Атанасова