Двама полицаи са арестувани за корупционни практики

 

Служител на ДАНС е задържан, тъй като изнасял секретна информация на контрабандисти. Това стана ясно по време на съвместната пресконференция на главния секретар на МВР Георги Костов и ръководни представители на прокуратурата и ДАНС.


 
Двама полицаи пък са арестувани тази сутрин за корупционни практики


 
Същевременно продължава операцията на МВР, ДАНС и прокуратурата срещу незаконната миграция и каналджийството. Операцията е на територията на цялата страна. Задържани са 501 нелегални имигранти и 46 каналджии. Образувани са 38 досъдебни производства. 

 

Извършват се масови проверки в граничните райони на транспортни средства и сгради, където се предполага, че има риск. Проверяват се места за настаняване в София, Драгоман, Видин, Монтана.  

Още по темата

 

Главният секретар на МВР Георги Костов заяви, че в операцията участват 1639 полицаи и 300 броя техника. Проверени са 9702 души и над 5000 превозни средства, над 900 обекта и местности. 

 

В хостел в София са открити 18 нелегални имигранти от Сирия. Задържана е собственичката на хостела. 

 

В сграда на фирма за вентилация са намерени 37 граждани от Афганистан, също пребиваващи у нас нелегално. Собственикът на имота е задържан за 24 часа.

 

На магистрала „Тракия” е задържан бус с 27 чужди граждани без документи. Шофьорът се е опитал да избяга. 

 

Полицаи в Бургас са се опитали да спрат лек автомобил, след който се движи микробус. Шофьорите обаче не спират. Оказва се, че са превозвали 41 имигранти без документи. Хората са от Пакистан и Афганистан. 

 

В товарен вагон в Свиленград са задържани 19 нелегални мигранти. В Хасково е задържан чужд гражданин, изведен като човек с рисков профил - каналджийство. В него са намерени 15 000 евро и 1850 лева, за които няма обяснения. В ползваните от него телефони има карти и координати на границата. 

 

На адрес в столичния квартал „Модерно предградие” са намерени 68 нелегални имигранти, 50 от Сирия и 18 Афганистан. 

 

При проверка на къща са задържани още 43 нелегални. В района на кв. "Железник" в Стара Загора е спрян автомобил и са намерени 28 незаконно пребиваващи чужденци.