Ударените обекти на "Ислямска държава" са били над 50

Последните 72 часа руски самолети са извършили над 60 полета в Сирия. Ударени са десетки цели, като само обектите на „Ислямска държава” са били над 50”, говорителят на министерстовото на отбраната Андрей Картаполов, цитиран от „Интерфакс” и РИА „Новости”.

 

Руснаците твърдят, че са предупредили американската авиация за всеки един удар, който ще извършат срещу „Ислямска държава”.

 

Припомняме, че преди ден лидерите на Съединените щати, Германия, Франция и Великобритания осъдиха действията на Москва заради съмненията, че се атакуват опозиционните сили на Асад. Владимир Путин обаче за пореден път заяви, че цел на бомбардировките е „Ислямска държава”. Според Барак Обама бомбардировките дори укрепвали позицията на групировката.

 

"Военното решение на конфликта чрез опит на Русия и Иран да подкрепят Асад няма да проработи. Не могат просто да усмирят населението на Сирия. Ще затънат в истинско тресавище", заяви Обама.

 

След вчерашната среща между руския президент Владимир Путин и френския държавен глава Франсоа Оланд нямаше изявления от руска страна. Оланд обаче предупреди руснаците, че Франция не приема бомбардирането на умерените противници на режима в Сирия.